Rubriky
2014 a starší Výprava

Vyhnanice

Tahle výprava navazovala na schůzku, na které byla vlčata najata jako posádka obchodní lodi. Na výpravě se všichni přesunuli do přístavu, kde bylo jejich prvním úkolem postavit námořní loď. Před tím si ale každý zkusil pádlování na kanoi, aby pak byl připraven na plavbu na větší lodi.

Když se podařilo v lese najít všechny potřebné díly, začalo se se stavbou lodě. Vedoucí museli vlčatům trochu pomoci, protože šroubování vrutů se klukům moc nedařilo. Nakonec se vše podařilo zvládnout a loď byla postavená. Nejdříve ji vyzkoušeli vedoucí a když loď přečkala plavbu v pořádku, nalodili se kluci a vypluli. Plavba jim šla docela dobře, jen s návratem do přístavu potřebovali trochu pomoct.

Po úspěšné plavbě ještě museli všichni projít výcvikem, kde si vyzkoušeli jak zakotvit loď vhozením kotvy do vody a jak kotvu dostat zpět. Další disciplínou bylo uvazování lodi lodním uzlem. Poslední aktivitou byly lanové překážky, kde si každý vyzkoušel jaké je lezení po provazovém žebříku a po lanech natažených na skutečné lodi.

Další den následovala první obchodní plavba, kdy se vlčatům úspěšně podařilo přivézt barel z druhého břehu rybníka. Pak už si všichni zabalili batohy a vyrazil na cestu domů.