Rubriky
2019 Velká akce

Podzimky Česká Skalice

Podzimní středisková akce pořádaná ve dnech 25. až 30. října 2019 v České Skalici

Na letošní podzimní prázdniny jsme zamířili na Náchodsko, konkrétně do České Skalice. Cesta byla, jak se již stalo tradicí, zpestřena výlukami, takže část cesty jsme jeli autobusem. Výluka nám poněkud zkomplikovala i sobotní výlet k československé dělostřelecké tvrzi Dobrošov. I přes dopravní komplikace jsme dorazili do Bělovsi a vydali se do strmého kopce k Dobrošovu. Cestu jsme si zpestřili prohlídkou pěchotního srubu Březinka, a tak jsme na Dobrošov (bohužel uzavřený kvůli rekonstrukci) dorazili až odpoledne. Prohlédli jsme si tedy alespoň z venku dobrošovské pěchotní sruby a pomalu se vydali z kopce do Náchoda na autobus.

Neděle byla ve znamení dopolední procházky do České Skalice a odpolední procházky do blízké obory, kde pro nás měli roveři připraveno několik her. O zábavu tedy bylo postaráno a zpátky na hotel jsme se tak vraceli až těsně před večeří.

Na pondělí měli roveři také připravené různé společné hry, a tak jsme se dopoledne opět vydali do obory, která poskytla vhodné prostředí pro společný boj o totem. Odpoledne jsme šli jen do nedalekého kempu, na jehož prázdných loukách jsme si zahráli další spoustu her.

V úterý nás čekal celodenní výlet Babiččiným údolím, a tak jsme vyrazili jak jinak než autobusem do Olešnice, odkud jsme se pak vydali právě Babiččiným údolím zpět do České Skalice. Vzhledem ke konci sezony na nás už bohužel nečekala prohlídka staveb spojených s postavami románu Babička. Ale i tak jsme měli možnost vidět všechna klíčová místa z tohoto díla.

Ve středu dopoledne jsme si šli ještě zahrát pár her, a pak už bylo na pořadu dne balení a uklízení, abychom se mohli vydat, jak jinak než autobusem, a následně vlakem zpět k domovu. Kromě komplikovanější dopravy se ale letošní podzimní prázdniny vydařily, jelikož nám přálo počasí a nemuseli jsme tak, jako v minulých letech, každý večer sušit sebe a boty.